NederlandsEnglish

Omgeving

Ons gastenverblijf is gelegen aan de rand van het Noordense Plassengebied, een prachtig natuurgebied midden in het Groene Hart. Het Plassengebied biedt ruime mogelijkheden om te varen.
Voor het huren van een elektrisch “fluister”boot, diverse kano’s of supplank kunt u onder andere terecht bij Nikano die zich bevindt op 800 meter afstand. Verder is er de mogelijkheid in de Noordense plas naar hartelust te sportvissen, dit is mogelijk bij sportviscentrum Het Plashuis welke zich bevindt op 300 meter afstand.

Vrijwel direct naast ons gastenverblijf bevindt zich De Groene Jonker. Een prachtig natuurgebied en zeer geschikt voor vogelspotten en uiteraard wandelen. Verder is deze omgeving zeer populair bij fietsers en wandelaars, er bevinden zich hier diverse wandel- en fietsroutes in de directe omgeving, onder andere het marskramerspad. Heeft u ontspanning en rust nodig, dan is het hier in het Groene Hart bij uitstek geschikt.

Op drie kilometer afstand ligt het plaatsje Nieuwkoop. Aan de rand van Nieuwkoop bevind zich een prachtig toeristisch informatiepunt waar u uiteraard alle informatie kunt krijgen over onder andere de excursieboten van natuurmonumenten, wandel en fiets routes enz. Het is tevens mogelijk om een elektrische fiets te huren bij dit informatiepunt voor een halve of hele dag. 

In Noorden en Nieuwkoop bevinden zich diverse gezellige cafés, terrasjes en restaurants waar u heerlijk uit kunt rusten na een actieve dag. Direct in de omgeving op 800 meter afstand bevindt zich Eetcafé De Klinker en Bistrobar ’t Leeuwtje, beide ook voorzien van een terras. Verder bevind zich op zo’n 500 meter afstand een uitgebreide COOP supermarkt en een warme bakker.